- Vitamin B12
- Vitamin B1
- Vitamin B3
- Vitamin E
- Vitamin C
- Folik Asit
Vitamin B12’nin ana görevi, kırmızı kan hücresi üretimi ve merkezi sinir sisteminin korunmasıdır. B12 eksikliğinde anemi, denge kaybı, kol ve bacak uyuşması, unutkanlık gibi belirtiler görülür.
Folik asit vücutta kan yapımı, yeni hücre oluşumu, DNA sentezi, ceninin beyin gelişimi gibi hayati süreçlerde rol oynar. Ancak B12 vitamini ile birlikte faaliyete geçer.
B1 vitamini beyin ve sinir sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlar. Sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde işlevini getirmesi için elzemdir. Kardiyovasküler sistemin korunmasını sağlar.
B3 vitamini gıdalarla alınan yağın işlenip enerjiye dönüştürülmesinde etkilidir. Cilt dokusunun korunmasını sağlar ve deri hücrelerinin üretiminde hayati fonksiyonlara sahiptir.
E vitamini bilinen en iyi antioksidandır. Hücre yenilenmesini sağlar. Aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesinde rol oynar. Yaşlanma etkilerini geciktirir. Saç ve cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar.
C vitamini bağışıklık sisteminin temel taşlarındandır. Vücutta depolanmadığı için her gün dışarıdan alınması gerekir.
Neden B Grubu Vitaminleri?
Yapılan araştırmalara göre gıdaların içinde bulunan B vitaminleri pişirme işlemiyle birlikte yok olur. B9 vitamini olarak bilinen ve çocukların beyin gelişiminde temel rol oynayan folik asit Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan araştırmada insanların %98’inde bulunmamaktadır. Ayrıca B12 vitamini, Folik asitle birlikte tam olarak işlevlerini yerine getirebilir.
Vücut için gerekli olan vitamin ve mineraller geleneksel sağlık uygulamalarına göre oral yoldan veya enjeksiyon (damar yolundan) yöntemiyle kişiye kazandırılmaya çalışılır. Oral yoldan istenilen seviyelere erişilebilmesi için kişilerin sindirim sitemi başta olmak üzere birçok sisteminin tam ve işlevsel şekilde çalışması gerekmektedir. Enjeksiyon sistemi ise kişi için zahmetli ve acı verici olabilmektedir. B vitaminlerinin en iyi vücuda kazandırılma yolu Transdermal teknoloji ile deri üzerinden sağlanmaktadır.